Skoči na glavno vsebino

Zimski športni dan za učence 4. do 9. razreda

V torek, 22. februarja bo potekal zimski športni dan. Učenci bodo smučali, deskali na snegu, se sankali, drsali, plavali, šli na zimski pohod itd. Podrobnosti v zvezi s potekom si lahko preberete tukaj v nadaljevanju, navodila pa so vidna tudi na oglasni deski v avli naše šole.

Pomembno! PCT pogoj – velja za vse učence, za vse športe: učenci se v primeru, da se v ponedeljek na šoli niso samotestirali (so bili odsotni), morajo samotestirati na šoli v torek ob prihodu v šolo v učilnici MAT pri dežurnemu učitelju. Na zimskem športnem dnevu morajo imeti s sabo in uporabljati zaščitno masko (za na avtobus, na/v športnem objektu, na žičniških napravah itd.).

Seznami posameznih skupin po športih in učitelji, ki spremljajo učence, bodo vidni v torek zjutraj ob prihodu učencev na šolo na oglasni deski v avli šole.

V nadaljevanju so napisana navodila po posameznih športih. Učenci si naj preberejo informacije za tisti šport, za katerega so se prijavili in se naj držijo napisanega. V primeru nejasnosti naj povprašajo razrednika ali učitelje športa.

DRSANJE s POHODOM – LEDNA DVORANA TABOR 

Urnik :           

  • 7.30 prihod učencev v šolo in dvig malice v jedilnici
  • 7.40 odhod avtobusa izpred šole proti Ledni dvorani Tabor
  • 7.50 priprava na drsanje Ledna dvorana Tabor + izposoja drsalk
  • 8.00 – 9.30 drsanje
  • 9.30 vrnitev drsalk, preoblačenje, malica
  • 10.00 odhod izpred Ledne dvorane Tabor proti šoli
  • 11.00 prihod pred šolo
  • 11.00 – 12.00 športne igre na zunanjih šolskih igriščih (košarka, nogomet, odbojka, igra 4 kvadratki, igra med 2 ognjema)
  • 12.00 kosilo oz. OPB ali odhod domov

Stroškivstopnina 2,5 EUR. Učenci, ki nimajo svojih drsalk, si jih lahko izposodijo za 2,3 EUR (denar imajo učenci s sabo na športnem dnevu) in avtobusni prevoz v smeri Šola – Ledna dvorana Tabor (po športnem dnevu)

Oprema: denar za vstopnino (in morebitno izposojo drsalk), drsalke, primerna oblačila. Ne pozabite kape in rokavic! Čelada ni obvezna, je pa priporočljiva.

Navodila za učence drsanje: učenci se ravnajo po navodilih učiteljev spremljevalcev na avtobusu in delavca na drsališču. Drsajo se vsi v isto smer, se ne zaletavajo, potiskajo, spotikajo… Učencu, ki ne bo spoštoval reda, se bo prepovedalo nadaljnje drsanje. Na pohodu izpred šole do Ledne dvorane Tabor/nazaj upoštevajo navodila učiteljev spremljevalcev in se držijo cestno-prometnih predpisov! Ob povratku nazaj na šolo učenci igrajo športne igre na zunanjih šolskih igriščih (košarka, nogomet, odbojka, igra 4 kvadratki, igra med 2 ognjema) glede na njihov interes.

 PLAVANJE s POHODOM – kopališče PRISTAN

 Urnik :

  • 8.30 prihod učencev v šolo in dvig malice v jedilnici
  • 8.40 pohod izpred šole proti Kopališču Pristan
  • 9.40 prihod pred Kopališče Pristan, malica, priprava za plavanje
  • 10.00 – 11.30 plavanje v bazenu z animacijo
  • 11.30 – 12.00 sušenje las, oblačenje…
  • 12.00 pohod iz Kopališča Pristan nazaj do šole
  • ob vrnitvi v šolo (cca. 13.00 uri) kosilo oz. odhod domov

Stroškivstopnina 3,2 EUR + animacija na bazenu 1,8 EUR v Kopališču Pristan (denar imajo učenci s sabo na športnem dnevu).

Oprema: denar za vstopnino, primerna oblačila za pohod. Bazen: kapa, kopalke in brisača, po potrebi tudi plavalna očala in sušilec las.

Navodila za učence plavanje: učenci se ravnate po navodilih učiteljev spremljevalcev na pohodu, animatorjev na bazenu in reševalcev iz vode. Obvezno je tuširanje pred vhodom v bazen. Učenci plavate v bazenu na progi, ki bo določena. Učencu, ki ne bo spoštoval kopališkega reda, se bo prepovedalo nadaljnje plavanje. 

SANKANJE s pohodom: 

Urnik :

  • 8.15 prihod učencev v šolo in dvig malice v jedilnici
  • 8.30 odhod avtobusa izpred šole
  • 9.30 do 12.15 sankanje s pohodom proti zg. postaji Piskra (vmes malica)
  • 12.30 odhod avtobusa iz Areha
  • ob vrnitvi v šolo (cca. ob 13.00) kosilo oz. odhod domov ali OPB

Stroškiavtobusni prevoz Šola – Areh – Šola (po športnem dnevu)

Oprema: Sanke, bob ali pležuh. Zimska oblačila (bunda, sm. hlače, gojzarji ali močnejši nepremočljivi čevlji, rokavice, kapa, šal).  Po Zakonu o smučiščih je na sankanju obvezna tudi uporaba čelade: smučarska ali kolesarska. Če nimate svoje čelade ali sani, si jih lahko izjemoma izposodite tudi na šoli tik pred odhodom, vendar je število omejeno.

Navodila za učence sankanje:

Učenci se s svojim učiteljem spremljevalcem dogovorijo, kje bodo sankali ter za red na samem sankališču. Učenec, ki ne bo spoštoval dogovorjenega reda, ne bo smel sankati in bo lahko le opazovalec ob sankališču. Učenci naj sankajo v parih in sicer vsak par naj ima ene sani, ki jih prinese od doma. Red na sankališču: upoštevajte navodila učiteljev spremljevalcev (da ne bo poškodb) v hrib hodite ob robu sankališča, sankajte se po sredini sankališča. Ne nastavljajte se drvečim sanem, jih ne obračajte ali prevračajte…..

ALPSKO SMUČANJE in DESKANJE

Urnik :

  • 7.55 prihod učencev v šolo in dvig malice v jedilnici
  • 8.10 odhod avtobusa izpred šole
  • 9.00 do 13.00 smučanje  (vmes malica)
  • 13.15 odhod avtobusa iz Areha
  • ob vrnitvi v šolo (cca. ob 14.10 uri) kosilo oz. odhod domov ali OPB

Stroški: celodnevna smučarska vozovnica 10 EUR. Učenci, ki imajo letno karto, denarja ne potrebujejo – to morajo javiti v ponedeljek 21.2. učitelju športa! Ostali učenci imajo denar s sabo na športnem dnevu. Avtobusni prevoz Šola – Areh – Šola (plačilo po športnem dnevu po položnici).

Oprema: čelada, delujoča smučarska oprema (smuči, vezi, palice in pancerji), denar za smučarsko karto (razen tistih, ki imajo letno karto), smučarska oblačila. Priporočljivo je tudi, da učenci imajo s sabo nekaj denarja za topel čaj.

Učenci, ki ne bodo imeli primerne opreme, se alpskega smučanja ne bodo mogli udeležiti in se bodo pridružili sankačem. Prav tako se bodo sankačem pridružili morebitni učenci, ki so se neupravičeno prijavili za smučanje, pa ne znajo smučati.

Navodila za učence smučanje in deskanje:

Učenci smučajo skupaj s svojim učiteljem spremljevalcem in se ravnajo po njegovih navodilih. V primeru nespoštovanja dogovorjenega in pravil na smučišču sme učitelj spremljevalec učencu prepovedati nadaljnje smučanje in se učenec pridruži sankačem.

Zanimivost: tisti učenci, ki bi radi izkoristili celodnevno smučarsko karto in uživali cel dan na smučanju, se naj dogovorijo s starši ali polnoletno bližnjo osebo, da jih ob 13.00 prevzame osebno pri hotelu Areh v dogovoru z vodjo učiteljev spremljevalcev. V nasprotnem primeru se učenec mora vrniti z ostalimi nazaj na šolo!

ZIMSKI POHOD: Pohod na Piramido in Kalvarijo

Urnik:

  • 8.30 prihod učencev v šolo in dvig malice v jedilnici
  • 8.45 zimski pohod izpred šole proti mestu, Kalvariji, Piramidi
  • 10.00 – 11.30 malica na poti
  • 11.30 zimski pohod nazaj proti šoli
  • 12.45 prihod pred šolo, kosilo oz. OPB ali odhod domov

 Navodila za učence za zimski pohod:

Učenci se ravnajo po navodilih učiteljev spremljevalcev na pohodu izpred šole do Piramide, Kalvarije in nazaj. Upoštevajo navodila učiteljev spremljevalcev in se držijo cestno-prometnih predpisov! Primerno se oblecite! Ne pozabite kape in rokavic!

 Oprema: primerna oblačila in obutev za pohod. Ne pozabite kape in rokavic!

CILJI ZIMSKEGA ŠPORTNEGA DNE:

– učenci izpopolnjujejo izbrana zimska športna znanja

– izpopolnjujejo znanja o obnašanju na športnih objektih in na smučišču, o nevarnostih, povezanih s športom in z zimskim vremenom

– učitelj ni le spremljevalec, ampak opravlja pedagoški proces, učencem svetuje in jih usmerja ter bdi nad njimi

– učenci zadovoljujejo potrebe po gibanju, gibalnem izražanju in ustvarjalnosti

– učenci se sprostijo in razvedrijo ob ukvarjanju s športi izven šolskih prostorov

– razvijajo medsebojno sodelovanje in tovarištvo, spoštujejo lastne in tuje dosežke

– utrjujejo si samozavest in pridobivajo trajne športne navade

– seznanjajo se z različnimi športnimi dejavnostmi in s športom v prostem času

– usposabljajo se za samostojne športne dejavnosti

– zavedajo se pomena varovanja okolja in zdravja in oblikujejo si spoštovanje do narave

Želim vam lep, VAREN športni dan in mnogo zimskih športnih užitkov!

Klemen Kotnik, vodja ZŠD

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost