Samo še jutri v šolo Brezje  in potem na zaslužene počitnice. Zares smo si jih zaslužili. Pisali,risali, slikali, računali ter ustvarjali smo vse  od septembra in sedaj pa je čas, da se malce spočijemo. Ko se oziramo nazaj in pregledujemo dogodke šolskega leta 2016/17, lahko ugotovimo, da se je največ dogodkov zvrstilo prav ta zadnji mesec .

Že takoj na začetku meseca smo se odpravili na zaključne ekskurzije. Prvošolci so se odpravili v mali živalski vrt v Radencih, drugošolci na Ptujski grad in tretješolci v Minicity Ljubljana. Da nam je bilo res lepo, nam ni potrebno prav posebej poudarjati, saj vsi vemo, da so izleti vedno zanimivi.

Junija meseca smo imeli tudi športni dan. Na Atletskem stadionu smo se spretno lotili vsake zastavljene naloge in dokazali sami sebi in drugim, da zmoremo, saj smo pravi mali športniki.

Potem so sledili nastopi. Nastopali smo na krajevnem prazniku in na obletnici PGD Dogoše. Plesali in peli smo tudi za naše krajane, ki so obiskali razstavo ročnih del.

Zadnji teden, ko smo prvošolci in drugošolci preživeli  miren teden v šoli , pa so  se naši tretješolci   odpravili v šolo v naravi. CŠOD Škorpijon je postal za nekaj časa njihov drugi dom. Učenci so se tri dni  učili v naravi in o naravi. Spoznavali so različne travniške rastline, živali na kmetiji, jahanje, živali v potoku in rastline ter živali v gozdu.  Na tablice, telefone in računalniške igrice noben učenec še pomislil ni, saj je bilo  okrog njih preveč zanimivih reči. Končno je bilo tudi nekaj več časa za klepet s sošolci. Klepetali so čez dan in tudi zvečer,  ko so bili že v postelji. Tudi tik preden so zaspali, se je iz vsake sobe slišal pritajen šepet.

Jutri pa je za nekaj časa konec. V teh počitniških dneh se bomo razkropili na vse strani. Eni na morje, drugi v planine, tretji bodo vsak dan skočili v domači bazen…

Uživali bomo a šolo bomo vseeno malce pogrešali. Septembra pa se vrnemo spočiti in polni elana. Spet  bomo sedli v šolske klopi in se lotili novih računov, prebrali nove bralne vaje, napisali nove zgodbe, poslušali nove pesmi in ustvarjali nove umetnije …

 

 

 

 

Deli:

Poveži se z nami:

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Youtube
  • logo2
  • logo3
  • logo1
  • Izboljšajmo Maribor