Skoči na glavno vsebino

Mali vrtnarji v Brezju

To jesen so z delom okoli podružnične šole v Brezju začeli Mali vrtnarji pod mentorstvom učitelja Aleša. Dejavnost obiskujejo učenci vseh treh razredov, tako da pridnih pomočnikov ne manjka. Že na prvem srečanju meseca septembra so povedali, da so to dejavnost izbrali, ker želijo narediti nekaj lepega za okolje. Ob tem si želijo izvedeti veliko o rastlinah na vrtu, kakšno rastlino tudi posaditi ter s tem popestriti okolico šole. Ker je bilo predlogov veliko pridnih rok pa še toliko več, smo se dela lotili takoj.

Že na prvem srečanju smo v treh skupinah poskrbeli, da je okolica šole urejena in pospravljena. Zelena ekipa se je znebila nadležnega plevela okoli šole, rjava ekipa je pobrala vse storže, ki hišniku otežujejo košnjo trave, medtem ko se je rumena ekipa lotila iskanja vsega, kar sodi v rumen zabojnik za embalažo. Naši eko frajerji so bili za delo tako motivirani, da je bilo vse postorjeno prej kot v pol ure.

Na naslednjem srečanju so učenci posameznih razredov posadili grmičke, ki jih bodo pomladi lahko opazovali pri cvetenju tudi skozi okna svojih učilnic. Kopanje oz. vrtanje lukenj je bilo še posebej zabavno, saj je bilo bolj kot težkemu fizičnemu delu podobno vožnji na vrtiljaku.

Ko je jesen že dodobra obarvala okolico šole, pa smo Mali vrtnarji sklenili, da je čas, da po jeseni tudi zadiši. Ob tednu otroka smo za vse učence in učitelje naše podružnične šole pripravili kostanjev piknik. Vsem, ki so nam pomagali pri zbiranju kostanjev, se iskreno zahvaljujemo.

Sedaj se tudi Mali vrtnarji odpravljamo na zaslužene jesenske počitnice. Z mislimi pa smo že pri načrtih za zimo, ko bo dela v naravi nekoliko manj, a nam zaradi tega ne bo prav nič dolgčas.

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost