Skoči na glavno vsebino

Imamo olimpijske sanje

“VSAK PROFESIONALEC JE BIL NEKOČ ZAČETNIK.”

Zelo posebno leto danes ob 13.00 prinaša otvoritev zagotovo zelo nenavadnih poletnih olimpijskih iger v Tokiu. Otvoritev iger je še vedno zavita v tančico skrivnosti, vrhunec pa bo dosežen s prižigom olimpijskega plamena.

Slika 1. Olimpijska bakla (vir: Olympics.com)

Nad vsa športna prizorišča se bo dvignila tudi uradna zastava. Na beli podlagi, ki simbolizira mir, so olimpijski krogi. Gre za pet, med seboj povezanih, barvnih krogov. Njihova povezanost predstavlja sožitje, medsebojno spoštovanje in prijateljstvo petih celin planeta Zemlje.

Slika 2. Olimpijska zastava, ki jo je zasnoval baron Piere de Coubertin (vir: Olympics.com)

Športniki (letos jih na pričetek tekmovanj čaka 11. 090) izvedejo olimpijsko prisego, ki jo izbrani športnik prebere v imenu vseh in igre se lahko pričnejo. Olimpijska prisega se glasi: »V imenu vseh nastopajočih športnikov prisegam, da bomo na teh olimpijskih igrah spoštovali in upoštevali pravila iger, zavezujemo se športu brez uporabe dopinga in prepovedanih substanc ter bomo nastopili v pravem športnem duhu, za slavo športa in čast naše reprezentance.«

V širjenju olimpijskega duha tudi na naši šoli vsakodnevno skrbimo za razvoj zdravega načina življenja, spodbujamo fair play oziroma pošteno igro ter skušamo motivirati slehernega posameznika, da ohranja aktiven slog tekom celega leta.

Slika 3. Prednosti rednega gibanja (vir: https://www.facebook.com/slofit.org).

Smo vas prepričali? Morda si tudi vi ogledate kakšen trenutek največjega športnega dogodka letošnjega leta in ob tem poskrbite tudi za vašo športno aktivnosti.

IMAMO TO. IMAMO TOKIO!

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost