Skoči na glavno vsebino

Vpis v 1. razred

Spoštovani starši bodočega prvošolca/prvošolke,

vabimo vas, da vpišete vašega otroka  v prvi razred naše šole.

Vpis za matično in podružnično šolo Brezje bomo izvajali na matični šoli v naslednjih terminih:

– v torek, 15. februarja 2022,

– v sredo, 16. februarja 2022 in

– v četrtek, 17. februarja 2022

Zaradi aktualnih epidemioloških razmer bodo vpisi potekali po v naprej določenih urah. Vabila boste prejeli po pošti.  Če starši otroka, rojenega v letu 2016 vabila ne bodo prejeli, naj se oglasijo v najbližji osnovni šoli, kjer bodo prejeli potrebne informacije.

V skladu z Zakonom o osnovni šoli morajo starši v 1. razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let. Otroku se lahko pričetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe ali komisije za usmerjanje odloži za eno leto, vendar morate otroka vseeno vpisati (vlogo za odlog šolanja otroka za eno leto izpolnite na vpisu).

V skladu z Uredbo o merilih za oblikovanje javne mreže osnovnih šol Mestne občine Maribor ter odlokom o ustanovitvi šole, starši vpišejo otroka v šolo v svojem gravitacijskem območju, šele nato lahko podajo vlogo za prepis na drugo šolo.

Vse  dodatne informacije dobite pri svetovalni delavki Aleksandri Borovnik na elektronski naslov aleksandra.borovnik@osdk.si ali na telefon 02 471 68 36.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost