Skoči na glavno vsebino

Odklop na Kobalu

V tednu od 21. 2. 2022 – 25.2.2022 se bo zgodil Odklop na Kobalu. V tem tednu želimo učence spodbuditi, da čim manj časa uporabljajo mobitel ter da razmislijo o varni in smiselni uporabi mobilnih telefonov.

Zaživela bo »Šolska pošta«. Namesto preko sms sporočil ali družabnih omrežjih, si lahko učenci izmenjajo sporočila v obliki pisem, ilustracij… ki jih oddajo v šolski nabiralnik v avli. Naslednji dan jih bo v razrede dostavila šolska poštarka.

Učenci bodo lahko svoja sporočila objavili tudi preko radijskih vetrov. Sporočila bo v času glavnega odmora vsak dan prebirala ekipa šolskega radija. Vsak dan v glavnem odmoru se bodo predvajale tudi glasbene želje.

Tudi v popoldanskem času želimo naše učence spodbuditi k drugačnim oblikam preživljanja prostega časa. K sodelovanju vabimo tudi starše in druge družinske člane.

Vsi učenci bodo prejeli »Dnevnik uporabe mobitela«. V dnevnik bodo vsak dan vpisali koliko časa so uporabljali mobitel in s kakšnim namenom.

Posebej drzni pa lahko sprejmejo izziv »Totalno odklopljen dan« – cel dan brez telefona. Da bodo podatki čim bolj točni, bomo za pomoč prosili starše, ki bodo s podpisom vsak dan potrdili čas rabe mobilnega telefona. Ob koncu tedna bodo učenci oddali svoje dnevnike razrednikom.

Tiste, ki bodo v tem tednu najmanj časa uporabljali telefon, čakajo nagrade!

Zavedamo se, da je mobilni telefon zelo pomembno in uporabno orodje, brez katerega si skoraj ne znamo več predstavljati našega vsakdana. S projektom želimo učence spodbuditi k varnejši in smotrnejši rabi mobilnih telefonom ter jih usmeriti tudi k drugim dejavnostim, s katerimi si lahko popestrijo dan ter preventivno opozarjati in delovati pred nevarnostjo odvisnosti od tehnologije.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost