Skoči na glavno vsebino

21. oktober – Svetovni dan jabolk

21. oktobra vsako leto obeležujemo Svetovni dan jabolk, katerega namen je spomniti na bogato paleto sort jabolk ter poudariti številne prednosti in koristi, ki jih jabolka prinašajo za naše zdravje.

Ta dan je tudi odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk. V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo jabolk, ki po kakovosti resnično izstopajo. Pomembno je, da so jabolka obrana v optimalnem obiralnem času in da so poti od hladilnika in uporabnika čim krajše. Na ta način se zagotovi da jabolko ohrani največ vitaminov, mineralov, sočnosti in svežine.

V šoli se zavedamo pomena kratkih verig dobave, zato skozi vso šolsko leto kupujemo jabolka pri lokalnem pridelovalcu – Sadjarstvo Vrecl. Vsa jabolka, ki jih pridelovalec dobavlja šoli, so iz integrirane pridelave s certifikatom Izbrana kakovost Slovenije.

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost