Skoči na glavno vsebino

Bodi sam svoja zvezda

»Poglejte poštno znamko: njena uporabnost je v zmožnosti, da se nečesa trdno drži, dokler ne pride na cilj.« Josh Billings

Prihajamo v čarobni decembrski čas, ko se ozremo nazaj in naredimo »inventuro« svojega leta, ko naredimo obračun s časom, s samim seboj in svojimi izzivi. Prihaja čas, ki ga bomo v večji meri preživeli s svojimi družinami, prijatelji, sorodniki in ljudmi, ki so nam blizu. Čas druženja, čas obdarovanja, čas izletov, čas skupnih trenutkov in čas nepozabnih spominov.

In prav te spomine in nepozabne trenutke največkrat ujamemo na fotografijah in posnetkih ter jih zelo radi delimo na družbenih omrežjih. Prav ta nas vabijo k objavljanju in izmenjavanju fotografij, ki prikazujejo vse te posebne dogodke, zato vas bomo v tokratnem FIT Kobalčku opozorili na nekaj svari pri objavljanju fotografij na svetovnem spletu.

Slika 1. Premisli preden objaviš.

Preden objavimo katerokoli fotografijo na spletu, se vprašajmo, ali bi jo obesili na vrata domače garaže ali na oglasno desko v šoli. Če je odgovor DA, je fotografija primerna za objavo. Če je odgovor NE, potem je tudi ne objavimo na spletu, saj bo tam dostopna večjemu številu ljudi. Tudi fotografija je namreč osebni podatek, zato bodite vedno previdni pri vsaki objavi posebej (LOGOUT, Center pomoči pri prekomerni rabi interneta).

Čas namesto spletu raje namenimo druženju s svojimi najdražjimi. Namenimo čas počitku, ki je lahko ključen dejavnik med normalno in bolezensko utrujenostjo.

Slika 2. Simbolna slika.

Praznični čas namenimo premisleku, kako lahko izboljšamo sebe in s svojim zgledom tako tudi svoje bližnje. Prav skozi šport si lahko prizadevamo ustvariti način življenja, ki je temelj veselju, dobremu zgledu in spoštovanju osnovnih etičnih načel ter človekovih pravic. Vzgajajmo mladino s pomočjo športa, z zgledom in utrdimo v njih vrednote prijateljstva, odličnosti in spoštovanja.

Namesto daril podarite svoj čas.

Slika 3. (Vir: Delo)

Mi vam ob iztekajočem letu podarjamo posnetek mojstrske koreografije, ki jo je sestavil koreograf Sadeck Waff s 128 profesionalnimi in amaterskimi plesalci za zaključno slovesnost paraolimpijskih iger v Tokiu. Le-te že najavljajo naslednje igre, ki se bodo odvijale v Parizu leta 2024.

Naj vam prihajajoče leto prinese navdih, veselje, nepozabne spomine in številne osebne priložnosti, ki jih izkoristite maksimalno.

Slika 4. Simbolna slika.

Bodi KUL in tudi drugo leto »športaj« FUL. 

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost