Skoči na glavno vsebino

Nastop folklorne skupine Ringa raja 2023

Po  zimi vsi zelo nestrpno čakamo na pomlad, ko se narava začne prebujati. Zagledamo prve pomladne cvetlice kot so zvončki, trobentice in vijolice. Zaslišimo ptičje petje, ki nas zjutraj nežno prebuja in nas opominja, da bo ponovno vse zacvetelo in zadišalo po novem, svežem… Tudi dnevi se začnejo daljšati.  

Še posebej so bili pomladi v preteklosti veseli otroci, ker so lahko več časa preživeli zunaj v naravi in se igrali s prijatelji. Brezskrbno so tekali po travnikih, sadovnjakih, pašnikih in dvoriščih. Med seboj so tudi tekmovali, kdo bo prvi zaslišal petje kukavice ali lastovke, ki se je ponovno vrnila nazaj iz toplih krajev. Naredili so si tudi piščalke, s katerimi so brezskrbno piskali. Njihov glas je donel daleč naokrog. Nekateri so imeli piščalke iz gline, s katerimi so oponašali ptičje petje. 

Splet tega dogajanja, iger, plesov in pesmi otrok v preteklosti, ki ima naslov »SLIŠALA SEM PTIČKO PET«,  so naši folkloristi  podružnične šole predstavili na Območnem srečanju otroških folklornih skupin Maribor.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost