Skoči na glavno vsebino

Vaja evakuacije 2023

Danes, v sredo, 18. 10. 2023, smo v okviru meseca požarne varnosti izvedli vajo evakuacije.

Pred izvedbo vaje so učenci skupaj z učitelji obnovili znanje o poteku in vedenju v primeru evakuacije. Ob zvoku šolskega alarmnega sistema so se učenci v spremstvu učiteljev in drugih delavcev šole odpravili na dogovorjeno zbirno mesto. Evakuacija je popolnoma uspela, saj smo šolske prostore izpraznili v manj kot petih minutah.

Ob preštevanju učencev in zaposlenih smo do prihoda gasilcev PGD Pobrežje ugotovili, da nam manjkata ena učiteljica ter hišnik, ki je učiteljici odhitel na pomoč. Gasilci PGD Pobrežje so uspešno rešili učiteljico iz goreče stavbe, niso pa mogli do hišnika, na katerega se je na poti ven porušil strop.

Na pomoč smo poklicali Kinološko društvo za reševalne pse REPS Maribor. Štirinožni reševalci in njihovi vodniki so hišnika med ruševinami hitro našli, tako da se je reševalna akcija srečno zaključila.

Po zaključeni vaji evakuacije in prikazu dela reševalnih psov so se učenci v spremstvu učiteljev vrnili k pouku. Petošolci pa so v okviru tehniškega dne nadaljevali druženje z gasilci PGD Pobrežje in vodniki psov Kinološkega društva za reševalne pse REPS Maribor.

Vsem sodelujočim na vaji se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in vrhunsko izvedbo vaje ter jih pozdravljamo z gasilskim pozdravom: »Na pomoč!«

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost