Skoči na glavno vsebino

“Encouraging Creative Thinking” (ECT)

V novembru 2023 se je naš sodelavec udeležil tečaja ERASMUS+ z naslovom “Encouraging Creative Thinking” (ECT), ki je posvečen razvoju ene ključnih veščin 21. stoletja – kreativnega razmišljanja. Tečaj je bil zasnovan tako, da udeležence ne le izziva k lastni ustvarjalnosti, temveč jim nudi tudi inovativne metode za uporabo pri poučevanju in delu v katerem koli okolju.

Program je vseboval 11 tematskih modulov, ki so pokrivali širok spekter tem, kot so uporaba IKT pri spodbujanju ustvarjalnosti, premagovanje mentalnih blokad ter razvijanje kulturne ozaveščenosti. Sodelavec je skozi praktične aktivnosti, ki so temeljile na pristopu “učenje skozi delo”, pridobil nove spretnosti, ki mu bodo koristile v vsakodnevnem delu. 

Ključne kompetence, ki so jih razvijali, vključujejo izboljšano kreativno mišljenje, prečne veščine in uporabo inovativnih učnih metod. Poleg tega je bil tečaj tudi priložnost za mreženje z udeleženci iz različnih držav Evropske unije (Španija, Madžarska), kar je omogočilo medkulturno sodelovanje in izmenjavo idej.

Udeležba na tem tečaju je bila pomemben prispevek k njegovemu strokovnemu razvoju in bo koristila tudi našemu kolektivu.

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost