Skoči na glavno vsebino

2024 Sonja Vrečič

Sonja Vrečič, učiteljica, mentorica in navdihujoča sodelavka. V svoji dolgoletni karieri je nešteto mladih navdušila za naravoslovje, kar je uresničevala kot predana učiteljica, mentorica in sodelavka v številnih projektih.

Sonja še vedno vodi tabore za raziskovalce in koordinira delo z nadarjenimi učenci. Njena vloga mentorice pri raziskovalnih nalogah in različnih projektih je neprecenljiva. Skozi leta je izvedla številne eksperimente, pri čemer je njena največja odlika prav povezovanje naravoslovja in družboslovja. Svoje bogate izkušnje je delila tudi v okviru Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Posebno omembe vredno je njeno sodelovanje pri mednarodni izmenjavi učencev, kjer je za učence in učitelje iz tujine izvajala eksperimente pri pouku kemije, kar je dodatno obogatilo mednarodno sodelovanje naše šole. Sonja se ne ustraši nobenega izziva in vedno znova mlade navdušuje za raziskovanje v današnjem kompleksnem svetu.

Pod njenim skrbnim mentorstvom so nastale številne raziskovalne naloge, mnoge med njimi so bile tudi nagrajene. Njena sposobnost uvajanja sodobnih oblik informacijskokomunikacijske tehnologije pri pouku kemije učencem omogoča pametno rabo sodobnih tehnologij.

Sonja je dosegla nadpovprečne rezultate predvsem na področju sodelovanja in timskega dela.

Izjemno je opravila koordinatorsko delo v projektu “Igrive krajine učenja,” ki je bil izveden na državni ravni. Nekatere rešitve tega projekta so se uveljavile tudi v okolju naše šole, kjer učencem omogočajo razvijanje gibalnih spretnosti in spoznavanje narave.

Gospa Sonja Vrečič je prava zakladnica znanja, predanosti in inovativnosti. Hvaležni smo ji za njen neprecenljiv prispevek k vzgoji in izobraževanju naših mladih raziskovalcev.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost