Teden slovenske hrane in izvedba Tradicionalnega slovenskega zajtrka
V tednu od 11. do 17. novembra letos prvič obeležujemo Teden slovenske hrane. V petek, 15.novembra se pridružujemo projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.
Letošnji projekt poteka pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«. Letos se enakomerno izpostavlja kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo slovensko sadje.
Vsem učencem bomo postregli zajtrk z domačim kruhom iz krušne peči, bio maslom, medom, mlekom in jabolkom. Po razredih bodo potekale tudi vzgojno izobraževalne aktivnosti povezane z zdravim zajtrkom. Del dejavnosti bomo namenili ozaveščanju o prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, razmisleku o naših prehranjevalnih navadah in o zmanjševanju odpadne hrane.
Namen projekta je učence izobraževati in ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter o prednostih uživanja lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Poudarek je tudi na pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo in o pomenu čim večje samooskrbe s kmetijskimi pridelki.
V tednu, ko obeležujemo Teden slovenske hrane, smo na jedilnik tudi uvrstili nekaj tradicionalnih slovenskih jedi.
Več informacij o Tradicionalnem slovenskem zajtrku in Tednu slovenske hrane:
Tradicionalni slovenski zajtrk
Teden slovenske hrane 2024 | Tradicionalni slovenski zajtrk | Odmevi na dogodke