Skoči na glavno vsebino

“The best digital tools for language teachers”

Med prvomajskimi počitnicami se je učitelj nemščine Niko Osvald udeležil izobraževanja v Dublinu na Irskem v okviru projekta Erasmus+ z naslovom “The best digital tools for language teachers”. To izobraževanje je bilo zasnovano posebej za učitelje tujih jezikov, ki želijo integrirati izobraževalne aplikacije in digitalna orodja v svojo metodologijo ter izvajati najnovejše pristope k poučevanju jezikov.

V celotedenskem izobraževanju je spoznal nekaj najprimernejših izobraževalnih aplikacij za poučevanje in učenje jezikov ter pridobili praktične izkušnje z najboljšimi rešitvami za spodbujanje angažiranosti in motivacije učencev. Izobraževanje je zagotovilo potrebno znanje za integracijo teh aplikacij v učilnico kot dragocenih orodij za podporo učnega stila vsakega učenca. Poleg tega se je izobraževanje osredotočalo na digitalna orodja, ki pomagajo razvijati jezikovne sposobnosti učencev prek glasbe, filma in umetnosti.

Znotraj izobraževanja so organizatorji poskrbeli tudi za voden ogled glavnega mesta Irske in ene izmed najlepših posesti v Evropi – Powerscourt Estate, House & Gardens. Organizirali so tudi degustacijo dobrot iz mnogih evropskih držav, katerih učitelji so gostovali na izobraževanjih. 

Ob zaključku so organizatorji izpeljali še podelitev certifikatov, ki smo jih pridobili z udeležbo na izobraževanju. Udeleženci iz različnih držav smo spletli nova poznanstva, ki jih bomo v prihodnjih letih izkoristili za sodelovanje med šolami.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost