Skoči na glavno vsebino

Božični bazar in Miklavžev koncert

Kobalska pravljica v začetku prazničnega decembra

Zelo radi ostajamo zvesti tradiciji, zato smo se učenci in učitelji tudi letos potrudili s pripravo Miklavževega koncerta in Božičnega bazarja ter z dogodkom razveselili slehernega obiskovalca, ki je sobotno dopoldne preživel z nami.

Letošnja rdeča nit koncerta je bila slovenska popevka, ki so jo naši zbori, vokalna skupina in šolski band obiskovalcem poklonili tako srčno, da se je prav vsaka nota dotaknila najglobljih kotičkov srca. Prikupne balerine pa so s svojim nastopom le še dopolnile darilo, ki ga lahko pokloni samo umetnost.

Glasbeno ogrete obiskovalce je nato pričakal čudovit bazar, ki je sledil najlepšim refrenom z vsemi izdelki, skrbno pripravljenimi pod spretnimi rokami naših učencev. Vsak je lahko našel nekaj zase in prazne stojnice ob koncu dneva so nas prepričale v to, da nam je tudi letos odlično uspelo. Šolski sklad je tako hvaležno prejel v dar skoraj 3 tisoč pravih kobalčkov, za katere se vsi že zelo veselimo, da se pretopijo v glasbeno in tehnično ustvarjalnico. Lepo je darovati in razveseljevati, lepo je biti srčen in gneča pri dobrodelni stojnici ter stojnici Sončka je pokazala, da Kobaleki in naši obiskovalci to vsekakor smo.

Prijetno vzdušje, smeh, glasba in sladke vonjave so prihajale iz Božičkove čajnice, kjer so si obiskovalci lahko malce oddahnili od bazarskega vrveža, si vzeli čas za kakšno knjigo ter razmisli o tem, da postanejo člani društva ljubiteljev naše šole, kamor so jih prijazno povabile naše že upokojene sodelavke, aktivne članice društva Kobalovci.

Vsaka pravljica ima svoje skrivno ozadje. Naše se skriva v številu vseh učencev in vseh zaposlenih matične ter podružnične šole, ki smo pridno ustvarjali, vadili in pripravljali, da je lahko skoraj dvesto učencev sodelovalo na celotni prireditvi. Starši in stari starši pa s svojo podporo našo pravljico samo še dopolnijo in izpopolnijo. Toplina prihajajočih praznikov nas združuje in zbližuje, zato naj bo vsem toplo ob čudovitih spominih na koncertno in bazarsko doživetje.

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost