Skoči na glavno vsebino

2021 Milenka Kocbek Krajnc

Milenka Kocbek Krajnc je učiteljica, ki vedno znova išče načine, kako spodbuditi učence, da se izkažejo na različnih področjih. Njena pozitivna naravnanost in sposobnost poučevanja se kaže tudi v njenih učencih in njihovih dosežkih.

Pripravila je osem odmevnih razstav, s katerimi seznanja in spodbuja oživljanje običajev iz življenja naših prednikov.

S svojimi učenci sodeluje na številnih regijskih, državnih in mednarodnih ustvarjalnih natečajih.  Na raznih tekmovanjih redno prejemajo srebrna in bronasta priznanja.

Že od leta 1980 je aktivna in ustvarjalna na številnih področjih, še posebej pri ohranjanju in razvoju slovenske kulturne dediščine. Takrat je bila kot učenka 8. razreda sama pobudnica za ustanovitev folklorne skupine. Njihova mentorica je tako že 40 let. Vsako leto se z novo koreografijo udeleži območnih oziroma medobmočnih srečanj. Leta 2015 je njena folklorna skupina prejela priznanje za doseganje regijske ravni skladovih preglednih srečanj Pomurja in Maribora z okolico. Že več kot 30 let je mentorica otroškega pevskega zbora. Z nastopi folklorne skupine in otroškega pevskega zbora bogati številne prireditve v šoli, šolskem okolišu, širšem mariborskem in slovenskem območju, pa tudi izven naših meja.

 Ob 200. letnici šole v Brezju je bila njena folklorna skupina s svojim nastopom del dokumentarne oddaje Sledi: 200 let OŠ Brezje, ki jo je posnela TV Slovenija 1. Na dan so privreli najžlahtnejši spomini.

V življenju neguje ljubezen do petja ljudskih pesmi, katere že 30 let poje na raznih kulturnih prireditvah doma, kakor tudi v tujini pri naših zdomcih, saj je več kot 30 let pela v glasbeni skupini.

Življenjska predanost k ohranjanju slovenske kulturne dediščine in petju ji dajeta prav poseben pečat.

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost