Skoči na glavno vsebino

Pa smo le odšli na grad

Prvošolci smo naše prvo šolsko leto začeli nekoliko drugače kot pa naši vrstniki prejšnja leta. Že jeseni smo se srečali z nekaterimi omejitvami in ukrepi in kmalu smo se morali spopasti še z delom na daljavo. Pri tem smo se kar dobro znašli, a vendar smo vsi nestrpno čakali na povratek v šolo. Zdaj pa so tablice v kakšnem kotu sobe in so že nekaj časa le še spomin.

In zdaj, ko je šolsko leto že skoraj pri kraju, smo bili vsi enotni v tem, da smo si za uspešno delo pa le zaslužili en lep končni izlet.

Če preštejemo kilometre se nismo odpravili daleč. Če pa štejemo leta, pa je to vsekakor drugače. Obiskali smo Ptujski grad in pokukali v domovanje naših prednikov. Občudovali smo prekrasne sobane, izrezljano pohištvo, okrašeno posodo…Pogledali smo si stare puške in oklepe ter poslušali zvok glasbil. Televizije in računalnika takrat ni bilo in večere so si krajšali ob poslušanju glasbe, branju knjig in igranju družabnih iger. Bi mi to zmogli? Bi znali preživeti večer brez televizorja?

Mogoče nam pa danes zvečer res to uspe, ker danes smo se za en dan spremenili v kralje in kraljične. Izdelali smo si krono ter si jo nadeli na glavo in zdaj le še čakamo, ali bo to delovalo in bomo danes zvečer prespali v svojem gradu.

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost