Skoči na glavno vsebino

Poletni izzivi

»MODROST JE VREDNA VELIKO VEČ KOT SREBRO IN ZLATO« (Bob Marley)

Dragi učenci, pred vami je 68 počitniških dni. Modro jih izkoristite, saj je za nami zelo pestro šolsko leto, ki je prineslo polno novih izzivov, dogodivščin, znanj, prijateljstev in ostalih nepozabnih trenutkov. Zaslužen počitek izkoristite aktivno in se septembra vrnite v šolske klopi z svežo energijo za nove podvige.

Tokrat vam v FIT Kobalčku podamo nekaj nasvetov za smiselno rabo elektronskih naprav, ki vam prav v poletnih dneh večkrat krajšajo čas. Bodite pozorni na to, koliko časa preživite pred zasloni.

Slika 1. Priporočila slovenskih pediatrov o priporočenem času uporabe zaslonov po starosti otrok (vir: https://safe.si/starsi/priporoceni-cas-uporabe-zaslonov-pri-otrocih).

Sedaj pa poletni izziv za vas, kako smiselno porabiti preostali čas in se odmakniti od barvitih ekranov. 

Podajte se v čudovito naravo. Grafika le-te je zagotovljena FULL HD in še to popolnoma brezplačno, zraven pripišemo še zadovoljstvo, odlično počutje in na vse to ponujamo doživljenjsko garancijo. Nabirajte spomine in dobro voljo. Telo vam bo hvaležno.

Naj vam pokažemo zelo zanimivo idejo (tokrat malo za šalo). Najdaljša pot, ki jo lahko na svetu prehodimo. To je pot, ki jo lahko prehodimo od Cape Towna (Južna Afrika) do Magadana (Rusija). Ni potrebe po letalih ali čolnih, pohod nam namreč olajšajo mostovi. Skupna dolžina poti je 22.387 kilometrov, traja pa 4.492 ur. Hodili bi 187 dni neprekinjeno ali 561 dni hoje po 8 ur na dan. Na poti greste skozi 17 držav, šest časovnih pasov in vse letne čase.

Slika 2. Najdaljša pot na svetu, ki jo lahko prehodimo (vir: Google maps).

Zanimivo, kajne? Veliko atraktivnih idej ponuja tudi prejšnji prispevek FIT Kobalčka. Klikni in zagotovo najdeš kaj zase. KLIK, KLIK, KLIK

Naj bodo počitnice kar se da zanimive, aktivne, varne, zabavne in poučne. Domača naloga: obvezno uživajte.

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost