Skoči na glavno vsebino

Ko nas preseneti Mraz

Da nas pozimi pogosto zjutraj preseneti mraz, smo že navajeni. Da pa nas preseneti dedek Mraz, je pa čisto druga zgodba.

Ker smo se lansko leto v tem času pridno učili doma, nas ni mogel obiskati. Letos pa je slišal, da smo v šoli in da smo res vsi zelo pridni in je hitro prihitel v šolo.

Ima pa veliko dela in mora te dni obiskati še veliko otrok in je zato prišel že zgodaj zjutraj. Malce nas je zeblo v roke, a pri srčku nam je bilo vsem toplo. Tudi našim učiteljem. Le kdo ne želi videti dedka Mraza?

Z veseljem smo ga pozdravili s pesmijo in recitacijami. Da pa ne bo presenečal samo on, smo ga tudi mi presenetili, ko smo mu zaplesali vsi.  Ni mogel verjeti svojim očem.

Že takoj na začetku nam je namignil, da je s seboj pripeljal tudi darila. Kukali smo na sanke in se spraševali, kje so darila. Ko pa se je dedek Mraz poslovil, smo se kar malce razočarano podali proti našim učilnicam. In tam so nas čakala darila. Veseli smo bili tako daril kakor spoznanja, da ima dedek Mraz res pomočnike. Škoda, da njegovih pomočnikov letos nismo videli. Bomo pa te skrivne pridne pomočnike zagotovo spoznali naslednje leto.

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost