Skoči na glavno vsebino

Rezultati regijskega tekmovanja Mladi za napredek Maribor

V tem šolskem letu smo bili zelo dejavni tudi na raziskovalnem področju. V začetku leta smo prijavili kar štirinajst nalog in deset nalog nam jih je uspelo izdelati in uspešno zagovarjati. Pri raziskovanju je sodelovalo šestnajst učencev, ki jih je vodilo šest mentorjev.

Vse oddane naloge so prejele priznanja. Naloga z naslovom Ščepec soli, ki sta jo napisali Alisa Sopjani in Lisana Haxha pod mentorstvom učiteljice Sonje Vrečič, je prejela zlato priznanje. Ponosni smo, da je Elvedin Tahiraj z nalogo Jaz Rom, bom naredil osnovno šolo dobil srebrno priznanje, mentorica naloge je učiteljica Vesna Mrkela. Srebrno priznanje so prejele še naloge Spim, da ne zaspim v šoli, avtorici Maja Topič in Aida Curkić pod mentorstvom učiteljice Tadeje Vučko, naloga Ali nas mediji zavajajo? avtorici Petra Cafuta in Katarina Repolusk Čerič pod mentorstvom učiteljice Vesna Mrkela. Srebrno priznanje prejme tudi naloga najmlajšega raziskovalca letos, to je Filip Böhm, ki je napisal nalogo Blaise Pascal – Neuresničen matematični talent pod mentorstvom učiteljice Vesna Mrkela. Vseh teh pet nalog je uvrščenih na državno tekmovanje.

Bronasto priznanje so prejele naloga Moje telo, moja odločitev – Pravica do splava, avtorici Neli Krajnc in Ane Ornik in mentorstvo učiteljice Tadeje Vučko, naloga avtorice Lejle Domajnko z naslovom Korona, kaj si, nam, učencem naredila? pod mentorstvom učiteljice Mateje Postružnik, naloga z naslovom Panični napadi pri mladostnikih avtorice Azre Melić in mentorjem učiteljem Ninom Dončecem, naloga Simetrija v naravi avtoric Une Vinčić in Taje Kac pod mentorstvom učiteljice Vesne Mrkela in naloga z naslovom Vpliv elektromagnetnega sevanja na mladostnike avtoric Žive Goričan in Anje Marin pod mentorstvom učiteljice Mojce Borin.

Od vseh nalog se je kar polovica, torej pet nalog, uvrstila na državno tekmovanje.

Šola je na regijskem tekmovanju zasedla četrto mesto po številu točk, ki so jih raziskovalne naloge prejele. Mentorica Vesna Mrkela je postala tretja najbolj uspešna mentorica regijskega tekmovanja Mladi za napredek Maribora. Pohvaliti pa je potrebno tudi štiri devetošolke Petro Cafuta, Aliso Sopjani, Tajo Kac in Uno Vinčić, ki so vsa tri leta oddale in zagovarjale raziskovalne naloge in tako prejmejo posebno nagrado Zveze prijateljev mladine Maribor za sodelovanje pri raziskovanju v vseh treh letih.

Iskrene čestitke predvsem avtorjem in tudi mentorjem ter držimo pesti za državno tekmovanje.

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost