Skoči na glavno vsebino

2022 Metka Pelc Vrečer

Metka Pelc Vrečer, predmetna učiteljica slovenskega jezika, je v šolstvu zaposlena od leta 1984. Od takrat tudi deluje na Osnovni šoli Draga Kobala Maribor, kjer poučuje slovenski jezik.

Za materni jezik je navdušila številne učence, s katerimi je navsezadnje izdala kar tri knjige. Prepoznavna je po tem, da je bila pri svojem delu izjemno uspešna in se znala prilagoditi kompleksnemu okolju ter kazala izjemen posluh za učence.

Kot mentorica je z učenci sodelovala na natečaju Mladi za napredek Maribora in usvojila prvo nagrado Mestne občine Maribor.  

Kot razredničarka je zmeraj znala najti stik z učenci. Slednji so jo v zahvalah pogosto opisali kot toplo, ljubeznivo in požrtvovalno osebo, ki se je zanje zelo zavzemala in jih pri njihovem delu močno spodbujala. Odlično je sodelovala tudi s starši.

V aktiv slavistov je vnašala dobro voljo in pozitivno energijo. S svojo dobrosrčnostjo je zmeraj pomagala mladim učiteljem in z njimi nesebično delila svojo bogato znanje in izkušnje. Šolske prostore je navdajala z entuziazmom do pisane besede in ob njej smo zaposleni pogosto dobili smernice za branje literarnih del.

V sklopu Evropske prestolnice kulture je leta 2012 izvedla literarni dogodek Ves svet je moder in zelen, ki je bil uprizorjen v Vetrinjskem dvoru, hkrati pa v istem projektu organizirala še literarno prireditev Prisluškujem tišini v sebi. S svojim bogatim literarnim znanjem in umetniško žilico je pripomogla k izvedbi številnih valet, literarnih večerov in drugih prireditev na šoli. Uspešno je sodelovala tudi z Zavodom za šolstvo in uvajala številne novosti ter nove pristope k poučevanju.

Šilihovo priznanje gre v roke predani učiteljici, znani po sprejemanju različnosti in bogatitvi razvoja svoje šole ter svojega predmetnega področja.

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost