Skoči na glavno vsebino

2023 Renata Časar

Renata Časar je razredna učiteljica, za katero je njen poklic življenjsko poslanstvo. Empatično in kreativno dela že 33. leto – s srcem, s pedagoškim erosom in velikim spoštovanjem do učencev, staršev, sodelavcev in stroke.

Plod njenega ustvarjalnega dela z učenci, ključne veščine, ki je potrebna za spremembe, izboljšave in nove smeri, je vedno zabavno in zanimivo življenje in delo v njeni učilnici, podkrepljeno z obilico nadpovprečnih in v javnosti odmevnih dosežkov na različnih področjih regijskega, državnega in mednarodnega nivoja.

Je fleksibilna učiteljica, ki v učenje in poučevanje vključuje aktivne metode dela – problemsko, raziskovalno učenje, učenje z umetnostjo in skozi umetnost, učenje skozi igro. Spodbuja zaznavanje, raziskovanje in izražanje skozi vse neštete otroške jezike.

Zelo uspešno se spoprijema z dinamiko, kreativnostjo in izzivi učiteljskega poklica, ki ji predstavljajo dodatno motivacijo in zagon pri delu. Primer dobre prakse: »Športni izzivi razredne učiteljice v času pouka na daljavo« je predstavila na mednarodni konferenci.

Spodbuja otroško radovednost, razmišljanje in raziskovanje. Je prepričljiva, spontana in iskrena. Upa si pokazati tudi svoje šibke točke in ranljivost. Je pozitiven vzgled in dela to, v kar verjame. In učenci temu sledijo. Majhnim prvošolčkom daje korenine, »velikim« tretješolcem pa krila. Sodelovanje s starši je kakovostno – spoštljivo in temelji na vzajemni pomoči.

V varnem učnem okolju z izjemno predanostjo išče v učencih njihove najboljše lastnosti, jih spodbuja k najsijajnejšim dosežkom, neguje socialne veščine, povezanost z naravo skozi gibanje in čuječnost in je lahko vzornica prihodnjim generacijam učiteljev.

Zaključujem z mislijo Browna: »Uspešni učitelji so spretni žonglerji, strpni kot vrtnarji in zahtevni kot trenerji.« Prav to je tudi razredna učiteljica Renata Časar.

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost