Skoči na glavno vsebino

Svoja vrata je odprl »Kompetenčni center« za razvoj ključnih kompetenc 21. stoletja

Na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor so v sklopu projekta Setcom, namenjenega razvoju podpornega okolja za spodbujanje prečnih kompetenc v vzgoji in izobraževanju, odprli »Kompetenčni center« za razvijanje sinergij med socialnimi in čustvenimi kompetencami ter pismenostjo na področju umetne inteligence v izobraževanju.

Po uvodnem pozdravu ravnateljice mag. Andreje Zver Dobaj in vodje Službe za digitalizacijo izobraževanja iz Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, izr. prof. dr. Igorja Peska, je prof. dr. Alenka Lipovec, vodja projekta SETCOM, predstavila cilje in rezultate projekta. Razprava se je nadaljevala z okroglo mizo, na kateri so strokovnjaki predstavili svoje videnje o umetni inteligenci in socialno-čustvenem učenju v izobraževanju.

Partnerji projekta, ki ga sofinancira Norveški finančni mehanizem, so še Mestna občina Maribor, osnovna šola Draga Kobala Maribor, vrtca Hoče in Rogoza, Andragoški zavod Maribor, Zveza prijateljev mladine Maribor in norveška državna univerza Nord.

Vizija kompetenčnega centra je vezana na razvoj in vzdrževanje podpornega okolja za prenos dobrih praks za razvijanje prečnih kompetenc in s tem izboljšanje institucionalnega sodelovanja na vseh ravneh, tako formalnega kot neformalnega izobraževanja.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost