Skoči na glavno vsebino

1. in 3. nagrada za naši drugošolki na »Pesniškem natečaju Mlada Vilenica 2023«

“Rad bi povedal ljudem lepo, dobro besedo, svetlo besedo, kakor je svetlo novembrsko sonce na Krasu. Toda moja beseda je težka in molčeča, grenka kakor je brinova jagoda s Krasa. V njej je trpljenje za katero ne boste nikoli zvedeli, v njej je bolest, katere ne morete spoznati. Moja bolečina je ponosna in molčeča in bolj nego ljudje jo razumevajo bori na gmajni in brinjevi grmi za skalami.”

(Iz: Kosovel, Pesmi, 1927)

V soboto, 16. 12. 2023 je ob 18. uri v prostorih OŠ Srečka Kosovela Sežana potekala svečana podelitev nagrad devetim nagrajencem (trem iz vsakega triletja) »Pesniškega natečaja Mlada Vilenica 2023.« Naša šola se ponaša kar z dvema nagrajenkama 1. triletja: Alena Blagoderova je prejela 1., Tiara Ilešič pa 3. nagrado. Za izjemen uspeh mladima pesnicama iskreno čestitamo.Nagrajenki,njuni družini in mentorica Renata Časar so uživali ob čudovitem spremljevalnem kulturno-umetniškem programu učencev OŠ Srečka Kosovela, prisluhnili kraškemu trubadurja Boštjanu Pertinaču in njegovim učencem ter se družili s pianistom in pesnikom Izakom Banom, predsednikom KD Vilenica. Alena in Tiara sta svoji pesniški stvaritvi samozavestno predstavili množičnemu občinstvu.

Nagrajena in preostala posredovana pesniška dela bodo objavljena v letnem zborniku Mlade Vilenice, z izzidom v februarju 2024.

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost