Skoči na glavno vsebino

»Neuroscience: Understand How Your Students Learn« & »Team Building for school: Play and Fun, Building Educator’s Communities«

V času zimskih počitnic smo se tri učiteljice udeležile izobraževanja, ki se je odvijalo na Tenerifih v okviru projekta Erasmus+, v univerzitetnem mestu La Laguna. Dve učiteljici sva dopolnjevali znanje s področja nevroznanosti za boljše učenje, ena pa je spoznavala nove tehnike povezovanja v razredu ter kolektivu (team-building). V celotedenskem izobraževanju smo spoznale teoretično ozadje z obeh področij, prav tako pa smo se vsakodnevno preizkušale v rabi praktičnih primerov, ki jih lahko vključimo v izobraževalni proces ter vnesemo med člane našega kolektiva.

Seznanile smo se s španskim šolskim sistemom, ki se nekoliko razlikuje od našega ter imele možnost vsakodnevnega opazovanja šolskega utripa La Lagune. Izobraževanje z obeh področij je potekalo v ločenih skupinah, temeljilo je na novodobnih praktičnih pristopih povezovanja skupin, sledilo je izsledkom sodobnih raziskav s področja nevroznanosti ter praksam, ki pripomorejo k uspešnejšem učenju. Znotraj izobraževanja so organizatorji poskrbeli tudi za ogled nekaterih najlepših naravnih kotičkov Tenerifov – Anaga Rural Park (tam smo tudi izvajali praktične delavnice) ter vulkan El Teide (najvišji španski vrh).

Ob zaključku so organizatorji izpeljali simbolično podelitev certifikatov, ki smo jih pridobili z udeležbo na izobraževanju. Ob kulinarični spremljavi iz različnih držav smo udeleženci izobraževanja spletali nova poznanstva, ki so nakazovala tudi sodelovanje med šolami v prihodnje.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost