Skoči na glavno vsebino

Zaključek šolskega leta

Stori vse, za kar misliš ali sanjaš,
da je v tvojih močeh.
V drznosti se skrivajo genialnost,
moč in čarobnost.
(Goethe)

Šolsko leto 2023/2024 se je zaključilo. Zaokrožili smo ga z zaključno prireditvijo v čast dneva državnosti in s slavnostno podelitvijo spričeval. Učenke in učenci 1. in 2. VIO so se na prireditvi »sprehodili« skozi vse pokrajine naše prelepe domovine Slovenije.

Minister za vzgojo in izobraževanje, Darjo Felda, je učencem in dijakom čestital za še eno leto učenja in vse dosežke. “Vem, da ste priznanja in pohvale za odlične ocene in dobre uvrstitve na tekmovanjih že prejeli, a ob tej priložnosti bi rad posebej izpostavil tiste med vami, ki ste v tem letu pokazali pravo srčnost. Hvala vsem, ki ste priskočili na pomoč sošolcem v stiski, povzdignili glas proti krivici, polepšali dan s prijazno besedo in prispevali k pozitivnemu vzdušju v razredu. Vaša dejanja, čeprav morda neopazna na prvi pogled, imajo neprecenljivo vrednost,” meni minister.

Zahvalil se je tudi vsem staršem in skrbnikom, ki podpirajo otroke in mladostnike na njihovi izobraževalni poti, pri tem pa jim nudijo varno zatočišče in spodbudo, ki mlajše opremi s čustveno odpornostjo in samozavestjo pri premagovanju ovir pri učenju, medosebnih odnosih in v življenju nasploh.

»Prepričan sem, da vas bodo tudi letošnje počitnice obogatile z znanjem, bodisi v času morskih dogodivščin, med druženjem s prijatelji v parku, na gozdnem pohodu, ob sklepanju novih poznanstev ali med branjem kakšnega posebej vznemirljivega romana,« je še dodal. Vsem ministrovim željam se pridružujemo tudi mi.

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost