Skoči na glavno vsebino

Dve 1. mesti na mednarodnem natečaju

Učenke in učenci letošnjega 3.a razreda so se ob zaključku preteklega šolskega leta odzvali povabilu Koroške galerije likovnih umetnosti, ki je osnovnošolce povabila k sodelovanju na Natečaju za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo 2024, ki je potekal že 32. leto zapored.

Razpisane so bile tri teme:
SKRIVNOSTNI POPOTNIKI PUŠČAV IN PLANJAV (ob mednarodnem letu kamelidov),
DEDIŠČINA, KI OBLIKUJE PRIHODNOST (ob evropskem letu spretnosti oz. veščin) in
IZLIJ ČUSTVA NA PAPIR (ob 80. obletnici smrti Edvarda Muncha).

Na natečaj je prispelo preko 900 del. Med izbranimi in nagrajenimi deli, ki so predstavljena na razstavi in omenjena v katalogu, ki je izšel ob razstavi, je kar 13 likovnih in 21 literarnih del naših tretješolcev. Adrijan Flajsinger je z likovnim delom »Urar« usvojil 1. mesto, Alena Blagoderova pa prav tako 1. mesto z literarnim delom – s pesmico »Prijazne besede«, oba v kategoriji razredna stopnja. Prejela sta priznanje občine Slovenj Gradec (mesto, glasnik miru) in nagrado. Vsi avtorji (18 naših tretješolcev), uvrščeni na razstavo, so prejeli svoj izvod kataloga. Naslovnico kataloga krasi Adrijanovo likovno delo.

Slavnostna otvoritev razstave s podelitvijo nagrad in priznanj nagrajencem natečaja je potekala v petek, 20. septembra, ob 11. uri v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu. Nagrajenca sta se je udeležila z družino. Adrijanu in Aleni ob izjemnem uspehu iskreno čestitamo.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost