Skoči na glavno vsebino

SKRIVNOSTEN SADOVNJAK

LIKOVNI IN LITERARNI NATEČAJ

Turistično društvo Selnica ob Dravi je ob 26. Prazniku jabolk, ki je bil, 21. 9. 2024,  razglasilo rezultate likovnega in literarnega natečaja Skrivnosten sadovnjak. Prireditev je bila v Hramu kulture Arnolda Tovornika. Ponovno so sodelovali tudi učenci naše šole.

Na likovnem področju: Tobija Čule iz 3.a z mentorico Renato Časar je prejemnik nagrade, dobil je knjigo Urške Breznik z naslovom Kraljica jabolk. Patrik Šauperl  iz 3.b z mentorico Tatjano Praprotnik Žaucer, Lina Špenko iz 3.c  z mentorico Majo Rajh in Solunka Sandra Stoeva iz 8.a z mentorico Vesno Mrkela so prejemniki priznanj.

Literarno področje: Alina Osterc, 8.b  z mentorico Tatjano Praprotnik Žaucer je v konkurenci 46 prispelih prispevkov prejela priznanje.

Za vse obiskovalce so ponujali domače dobrote, udeležili smo se  kulturnega programa domačih društev in gostov, si ogledali rokodelske delavnice, občudovali prikaz prešanja jabolk po starem običaju in lahko poizkusili jabolčnik. Spoznali smo tudi kraljico jabolk, ki je bila podeljevalka nagrad in priznanj.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost